Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.4 din 2014  
         
  Articol:   CONSIDERAȚII PRIVIND REALIZAREA DREPTULUI ÎN MATERIA REGLEMENTĂRILOR ANTIDOPING ÎN ACTIVITĂȚILE SPORTIVE DIN ROMÂNIA / CONSIDERATIONS ON THE REALIZATION OF THE LAW IN THE MATTER OF ANTI-DOPING REGULATIONS IN SPORT ACTIVITIES IN ROMANIA.

Autori:  ANDRÁS ÁLMOS.
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: CONSIDERATIONS ON THE REALIZATION OF THE LAW IN THE MATTER OF ANTI-DOPING REGULATIONS IN SPORT ACTIVITIES IN ROMANIA

Considerații privind realizarea dreptului în materia reglementărilor antidoping în activitățile sportive din România. Tratarea unei astfel de tematici nu ar putea fi suficient acoperită prin conținutul unei singure lucrări - dar, cel puțin, ne poate oferi măsură complexității acesteia. Tematica lucrării, ne poate oferi și procentajul între declararitatea (existența) și efectivitatea legii – adică măsura în care se realizează dreptul în cadrul politicilor antidoping din România. Considerațiile noastre vor evidenția și faptul că suntem și în prezența unui obiect de reglementare a unei noi ramuri de drept – impusă de realitatea vieții social-economice contemporane - și anume a „dreptului sportului” – aparținătoare atât științei sportului cât și științei dreptului. Nu vom putea să nu relaționăm valorile juridice cu valorile sportului – numai astfel vom putea evidenția starea de realizare a dreptului în materia reglementărilor antidoping în activitățile sportive din România.

Cuvinte cheie: dreptul sportului, dreptul fundamental de a practica activități sportive, dreptul la viață, dreptul la sănătate, dreptul la integritate fizică și psihică a persoanei, dreptul la demnitate, realizarea dreptului, transparența decizională
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă